ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Αναρτήθηκε από ΠΑΣΚ Δ.Ε. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Ποιος Μιλάει!»
Η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά. Η ΔΑΚΕ Δ.Ε. πιστή στην παράδοση του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται, ξεχνάει το πρόσφατο παρελθόν και έρχεται ως αθώος και αμερόληπτος παρατηρητής να κάνει κριτική στο σήμερα.

    Είδαμε όλοι μας με έκπληξη το δημοσίευμα της τοπικής ΔΑΚΕ  στο οποίο καταγγέλλει την ΠΑΣΚ  γιατί δεν  ακολούθησε το δικό της παράδειγμα των άναρθρων κραυγών  που τα  στελέχη της βαφτίζουν συνδικαλιστική δράση. Δεν έχουν τα στελέχη αυτά την οξυδέρκεια να αντιληφθούν ότι λειτουργώντας σαν μια «συνιστώσα» το μόνο που κατάφεραν ήταν να απομονώσουν τον εκπαιδευτικό κόσμο και να τον αφήσουν για άλλη μια φορά έξω από κάθε πιθανή συμμετοχή στην διαμόρφωση των εξελίξεων στην παιδεία. Οποιοσδήποτε συνάδελφος παρακολούθησε από κοντά τις κινητοποιήσεις του κλάδου των τελευταίο καιρό διαπίστωσε την ελάχιστη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Ο κλάδος γυρίζει την πλάτη στην καταστροφολογία και ζητάει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις στα προβλήματα του.
    Μιλάει η ΔΑΚΕ για  «κοτσαμπασισμό» στην Παιδεία όταν έχει από χρόνια δημιουργήσει στην Δευ/θμια Εκπ/ση «συνεργείο» διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων  αγνοώντας επιδεικτικά την σχετική νομοθεσία. Για απάντηση σ’αυτή την τακτική οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν διαφάνεια.  Αν οποιοσδήποτε  συνάδελφος αμφιβάλει για την νομιμότητα της λειτουργίας της διοίκησης σήμερα, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την ιστοσελίδα της Δ/θμιας Εκπ/σης για να δει όλες τις αποφάσεις δημοσιοποιημένες  για πρώτη φορά στην ιστορία της Δ/νσης.
    Αλλά η υποκρισία δεν τελειώνει εδώ. Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ  κόπτονται για το δημόσιο σχολείο και για την τύχη της ΠΔΣ. Δεν μας λένε όμως, πώς τα τελευταία χρόνια η ΠΔΣ λειτούργησε ως βιομηχανία παραγωγής προϋπηρεσίας για κάθε ημέτερο με  εικονικά τμήματα και τεράστια σπατάλη χρημάτων για το δημόσιο, από εικονικές μετακινήσεις μαθητών και από αμοιβές καθηγητών που ποτέ δεν δίδαξαν αλλά συγκέντρωσαν προϋπηρεσία ως ωρομίσθιοι. Βέβαια για την αξιοπιστία του θεσμού οι φιλότιμοι και μη ημέτεροι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτό για την μόρφωση των παιδιών.   Όλη η πόλη μας άλλωστε γνωρίζει το παράδειγμα αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης πού ασκώντας τα καθήκοντα του ως εκλεγμένος στο νομό μας έπαιρνε ταυτόχρονα προϋπηρεσία από σχολεία στην άλλη άκρη της Ελλάδας.
     Επίσης αναφορά γίνεται και στα ΤΑΔ. Άλλη σκοτεινή ιστορία και αυτή. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως η υπόθεση είναι υπό δικαστική διερεύνηση.
    Ως ΠΑΣΚ ΔΕ  δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη λύπη μας που κάποιοι συνάδελφοι δεν κατανοούν τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα και την αναγκαιότητα  μεταρρύθμισης της παιδείας μας και προσαρμογής της στο σήμερα. Αντίθετα ακολουθούν ακόμα παλαιοκομματικές και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές με αποκλειστική επιδίωξη τους  την συνδικαλιστική τους επιβίωση.
Το μόνο άλλοθι που μπορούμε να τους αποδώσουμε είναι της πικρίας που τους διακατέχει από την απώλεια της πρώτης θέσης στην ΕΛΜΕΚ αφού όπως αποδείχτηκε την διατηρούσαν μέσω της διαχείρισης της εξουσίας και μέσα από προσωπικές εξυπηρετήσεις.   

                                                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚ

                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



Αρχειοθήκη ιστολογίου